Pálinkakóstolás

A Falusi Patika Látvány Pálinkafőzde 2012-től áll látogatóink rendelkezésére. Nemzeti italunk növekvő népszerűsége szükségessé tette a pálinka készítés technológiájának és kulturált fogyasztás módjának megismertetését a nagyközönséggel. Pálinkafőzdénkben lehetőség nyílik- szervezett program keretében- a több évszázados múltra visszatekintő hagyományos pálinkafőzési technológia megtekintésére. Szakképzett vezetőnk igény szerinti mélységben bevezeti látogatóinkat a pálinka és cefrekészítés titkába. Megmutatjuk Önöknek a klasszikus főző berendezés mellett a legmodernebb külföldön kifejlesztett berendezést és főzési módot is, melyre a gasztronómiában egyre nagyobb igény jelentkezik. Főzdénkben bemutató terem is működik, ahol az arra érdemesnek ítélt magyarországi pálinkagyártók termékeit tekinthetik át. 

Szervezett formában pálinkakóstolásra is lehetőséget biztosítunk szakértői magyarázattal, útbaigazítással.

A program időtartama: 1 óra
Részvételi feltételek:
- betöltött 18 év
- minimum 6 fő, maximum 30 fő
- előzetes egyeztetés szükséges

A program tematikája:
- a technológia megtekintése, a 2 féle főzési módról szakszerű tájékoztatás ( esetenként működés közben is )
- a pálinka és gyümölcspárlatok története, földrajzi elterjedése, külföldi és belföldi hagyományai
- a pálinka és cefrekészítés helyi változatai Magyarországon
- a pálinkák bírálati, minősítési szempontjainak ismertetése fogyasztási javaslatok

- pálinka kóstolás

 
Programváltozatok    
Standard
Tartalmazza : 4 x 2 cl pálinka ( szilva, alma, barack, szőlő) kóstolását és az ízelválasztás kellékét ( sajt, alma, kifli )
5000 Ft/fő
Extra
Tartalmazza: 5 x 2 cl pálinka ( szilva, alma, barack, meggy, szőlő) kóstolását és az ízelválasztás kellékeit ( falusi paraszttál)
6000 Ft/ fő
Exkluzív
Tartalmazza: 4 x 2 cl pálinkakülönlegesség ( vadgyümölcsök, málna, bírsalma, stb.) kóstolását és az ízelválasztás kellékeit (falusi paraszttál)
7000 Ft/fő

 

 

Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe